Wat doe ik?

Veel mensen zijn niet echt geinteresseerd in de werking, …zolang het maar werkt.
Mocht je toch willen weten hoe en waarom het werkt, lees dan verder.

Drie onderdelen vormen de techniek van EFT

Het is de combinatie van onderstaande drie onderdelen die de techniek zo effectief maakt.

.

1. Kloppen om energie op te wekken

Het eerste onderdeel is het kloppen op acupunctuurpunten* op je lichaam (zie de plaatjes). Hierdoor wordt energie opgewekt, vergelijkbaar met het tegen elkaar slaan van twee vuurstenen, wat óók energie (een vonk) oplevert. In de natuurkunde noemen we dat het piëzo-elektrisch effect.

De door dit kloppen opgewekte energie gaat vervolgens door je lichaamsmeridianen en treft ergens op de energieverstoring die zich in je lichaam heeft vastgezet. Deze energieverstoring is ontstaan toen je, door die nare gebeurtenis uit je verleden, uit balans bent geraakt. Die verstoring kun je voelen! Het is de plek waar je de negatieve emotie voelt in je lichaam (bijv. een dichtgeknepen gevoel in je keel bij verdriet).

Noot *: De acupunctuur gaat uit van een energiesysteem met 14 lichaamsmeridianen, waar levensenergie doorheen loopt. Acupunctuurpunten op onze huid zijn de toegangspunten tot die lichaamsmeridianen.

2. Aandacht

Ik laat je jezelf concentreren op die plek waar je de emotie voelt, laat je met je aandacht daar naartoe gaan, waardoor je gebruik maakt van gedachtekracht. Die kracht kan heel sterk zijn, met bijzondere resultaten (bijv. de vuurloop: het kunnen lopen op gloeiend hete kolen, zonder je voeten te branden of het placebo-effect bij het testen van medicijnen, waarbij geneeskundige resultaten optreden bij mensen die denken dat ze een echt medicijn krijgen, maar in werkelijkheid slechts een placebo hebben gekregen);

3. Nazeggen van je eigen woorden over je ervaring

Tenslotte laat ik je zinnen nazeggen. Voor een deel zijn die afgeleid van wat je mij al over je emotionele probleem hebt verteld en voor een ander deel voeg ik nog andere zinnen toe. Daarmee laat ik je tegen je onderbewustzijn praten, dat geruststellen, je alternatieven aanbieden voor jouw in je verleden gevormde (vaak negatieve) overtuigingen.

Resultaten:

De combinatie van kloppen, concentreren en mij nazeggen, zorgt ervoor dat de intensiteit van het vervelende gevoel in je lijf steeds minder wordt, tot je niets meer voelt.

En heel bijzonder: het zal je niet meer lukken om die negatieve emotie op te roepen! Als je daarna ook nog alle ándere negatieve emoties rond die nare gebeurtenis hebt weggewerkt, is je emotionele probleem opgelost. Je kunt terugdenken aan die gebeurtenis zonder nog enige negatieve emotie te ervaren.

Wil je nog een paar van de 187 recensies lezen? En klik hier om te zien of EFT ook wat voor jou is.