Is EFT wat voor jou?

Waarom zou jij EFT gebruiken…

… als sporter met een topsportmentaliteit die de top wil bereiken?

Dat zou je moeten willen, als je merkt dat je in je topprestaties geblokkeerd wordt door een of meerdere negatieve emoties:

Angst niet (meer) goed genoeg te zijn;
Boos omdat je hebt gefaald;
Verdriet omdat je niet aan de verwachtingen voldoet, die van jou en van anderen;
Machteloosheid omdat je er alles aan hebt gedaan en niet weet wat je nog meer zou kunnen doen;
Verwarring over hoe het mogelijk is dat het je alsmaar niet lukt om regelmatig een topprestatie te leveren;
Hopeloosheid omdat het verder toch geen zin heeft. Waar doe je het nog voor….?

Je wilt je kwaliteiten volledig kunnen gebruiken, zonder verstoringen en niet meer gehinderd worden door die negatieve emoties en het nare gevoel dat daaraan vastzit.

Als je onderstaande persoonlijke ervaringen gelezen hebt en gebruik wilt maken van mijn aanbod, klik dan hier.

Je wilt je talent maximaal benutten

Als topsporter zoek je naar datgene wat jou net nog even iets beter maakt. Bij twee topsporters met dezelfde fysieke aanleg en sterkte, getraindheid, goede voeding, mentale hardheid en taktische inzichten, kan de ene toch beter presteren dan de andere, als hij beter in staat is emotioneel stabiel te blijven tijdens het neerzetten van die sportprestatie.

Een voorbeeld daarvan is onze landgenoot, de polsstokhoogspringer Rens Blom.

In augustus 2005 vonden de wereldkampioenschappen atletiek plaats in Helsinki. De weersomstandigheiden waren dramatisch slecht, met regen, wind en kou. Alle deelnemers hadden daar sterk onder te lijden. Maar door EFT in te zetten is het Rens gelukt om beter te presteren dan zijn tegenstanders en werd hij als eerste Nederlander wereldkampioen polsstokhoogspringen. Serge Bubka, de beste polsstokhoogspringer aller tijden,  zei hierover: “Deze wedstrijd is op karakter gewonnen door de atleet die het beste met de omstandigheden is omgegaan”.

 

Je begint al op jonge leeftijd

Hoe vroeger je begint met de sport waar je goed in bent, hoe hoger uiteindelijk het niveau zal zijn waarop je eindigt. Het is onvermijdelijk dat je op die lange weg naar de top problemen gaat tegenkomen. Problemen die je emotioneel zullen raken en die je moet proberen te verwerken. En dan bedoel ik niet alleen leren omgaan met het verlies van sportwedstrijden, maar ook  vervelende ervaringen in het normale leven. Het doel daarbij is om weer emotioneel stabiel te worden. Hieronder een voorbeeld van een jonge turnster die angst kreeg voor de evenwichtsbalk, in een recensie die door haar moeder op mijn Facebookpagina is geplaatst.

Marieke Schneider‎ aan Martin de Witte
6 november 2016

Mijn dochter Mare turnt al een aantal jaren, met heel veel plezier. Eigenlijk is het haar lust en haar leven: hoe meer ze kan turnen, hoe liever. Daar dreigde verandering in te komen omdat Mare, vanwege het feit dat het een paar keer ‘mis’ was gegaan op de balk, ontzettend zenuwachtig werd voor haar balkoefening. Zo erg, dat alle spiertjes in haar lijf gingen trillen. En tja…met al die trillende spieren is balans houden op de balk érg lastig. Ik besloot Martin te benaderen om te kijken of hij iets voor haar kan betekenen. Ook omdat het wedstrijdseizoen weer van start gaat en ik het zo ontzettend jammer zou vinden als ze haar plezier in de sport zou verliezen. Dus: afspraak gemaakt.

Gezien de afstand, was een telefonische behandeling de gemakkelijkste optie. We hebben Martin gebeld en de telefoon op speakerstand gezet, zodat ik ook kon meeluisteren en..indien nodig….Mare nog wat uitleg kon geven of haar kon helpen. Dit bleek nauwelijks nodig. Martin begeleidde Mare heel duidelijk door het gesprek heen en Mare volgde de instructies perfect op. Ik merkte dat het soms lastig was voor Mare om écht het gevoel op te roepen dat ze heeft als ze werkelijk bij een wedstrijd is. Ook dit maakte niet uit: Martin begreep al snel waar het om draaide en wist het haarfijn te benoemen.

Ook heeft Martin aandacht en tijd besteed aan een rot ervaring de dag ervoor, toen er onverwacht een kiesje getrokken moest worden. Over de tandarts kan ik op dit moment nog niet zoveel zeggen, hopelijk hoeven we er voorlopig niet naartoe.

Wat ik wél kan zeggen is dat Mare een stuk minder nerveus was afgelopen zaterdag, óók tijdens haar balkoefening. Oké…ze is er nog 1 x afgegaan…maar dat heeft de rest van haar wedstrijd niet op een vervelende manier beïnvloed. Mare heeft een hele fijne (wedstrijd) dag gehad……met ook nog een prachtig resultaat: ze is 2e geworden!!

Ze is natuurlijk superblij en heeft nú al zin in de volgende wedstrijd. Dank je wel Martin!

Nog een voorbeeld: Paragliden

+31 (0) 638922385
r.knijnenburg@actioninmind.com
www.actioninmind.com

In 2006 begon ik met paragliden in de bergen. Echter heb ik in 2007 en in 2008 bij de start mijn enkels gebroken. Dit leverde later startangst op. Ik wilde heel graag goed leren vliegen, maar het starten van de berg werd een obstakel. Alsmaar zag ik de lange revalidatieperiode voor me. (als fanatiek hardloper is niet lopen een ramp!) Daarnaast voelde ik mij zo’n klungel af en toe, als ik fouten maakte bij de start, wat nog meer stress en fouten opleverde.

Toen Martin iets vertelde over zijn werk, dacht ik niet meteen dat hij me zou kunnen helpen. Ik was wel nieuwsgierig en dacht: Geef het een kans! Aldus gedaan. Het consult verliep prettig, hoewel het niet fijn is om weer in die spanning te duiken. Maar onder begeleiding van Martin verliep dit kort en krachtig. Het resultaat kon ik weken later merken tijdens mijn vakantie half mei. Het mooie is echter dat ik zelf niet in de gaten had, dat het geholpen heeft. Mijn partner zei na een paar dagen: Roos, je bent een stuk relaxter tijdens de startfase, ook als het mis gaat! Dan raak je niet meer in over-stress, maar probeer je het gewoon opnieuw.

Martin, dank je wel voor je bereidheid mij te helpen. Gelukkig kan ik nu zonder in de stress te schieten mijn passie verder ontwikkelen en veilig starten en paragliden.

Roos Knijnenburg

Vervolgbehandeling

Na deze positieve ervaring heeft Roos mij opnieuw gebeld, nu met de vraag of ik haar kon afhelpen van twee andere angsten die samenhingen met haar paragliden. Ze had moeite om in te schatten of ze wel voldoende hoogte had om terug te vliegen naar haar landingsplaats en om de hoogte in te schatten tot de bomen onder haar. Angst zorgde er dan voor dat ze onjuiste beslissingen nam. Na de behandeling is ze weer gaan vliegen en hieronder staat hoe ze de resultaten heeft ervaren.

“Inmiddels weer veilig geland. De behandeling was net als de eerste succesvol. Ik maakte nog steeds mijn foutjes, heb 1 x zelfs ongelooflijk mazzel gehad, maar bleef kalm, wat mijn redding waarschijnlijk was. Hierdoor heb ik kunnen leren, die fout overkomt me niet meer. Heel fijn om paniekloos te kunnen vliegen. Nog wel gezonde bibbers, maar die houden me alert.

Ik heb verschillende mensen verteld over jouw behandeling, wat het mij helpt. Het is echter een mannenwereld en angst toegeven hoort daar niet bij. En al helemaal niet dat je daar hulp bij zou kunnen vragen.

Je zit wel in mijn gedachten, Martin. Dus als zich iets voordoet, waarbij ik denk dat jouw hulp iets toevoegt, zal ik het roepen!

Ik kom je vast weer tegen!

Dank je wel en groet, Roos”

Het werkt ook in de Paardensport

Terwijl ik op weg was naar mijn zoon en kleinzoons in het westen van het land, kreeg ik een appje van Maxime, die in het oosten was. Er was geen mogelijkheid om haar in mijn praktijk uit te nodigen, dus hebben we de behandeling telefonisch gedaan. Dit is haar recensie:

Op een woensdagavond had ik de halve finale in de paardensport. Ik doe aan springen. Ik was de hele dag al erg naar op mijn maag, last van zenuwen. Ik wist niet goed wat ik er mee aan moest en mijn zin naar de wedstrijd toe nam steeds meer af. Totdat ik opeens dacht aan Martin. Ik was al eerder bij hem geweest om andere redenen. Dit heeft mij toen erg goed geholpen, vandaar ook mijn gedachtes naar hem.

Het was natuurlijk kort dag, dus heb gevraagd of hij toevallig nog tijd over had. Uiteindelijk hebben we de behandeling voor mijn wedstrijdstress telefonisch gedaan. Martin vroeg eerst het een en ander over mijn paard en mij. Dit was fijn, want zo kon hij zich er in verdiepen. Voordat we begonnen aan de behandeling legde Martin alles nauwkeurig uit: waar ik moest gaan kloppen etc. Eenmaal begonnen aan de behandeling voelde ik dat de zenuwen afnamen. Die werden steeds minder en ik werd steeds rustiger. Uiteindelijk na 3 rondjes kloppen, merkte ik dat ik rustig was en realistischer  naar de wedstrijd toekeek. Eenmaal ‘s avonds aangekomen op stal, werd ik een paar maal weer heel zenuwachtig maar gek genoeg kon ik helder nadenken en wist ik dat ik spanning nodig had voor de wedstrijd! In plaats van angstzenuwen werden die omgezet in positieve wedstrijdspanning. Op de wedstrijd zelf had ik ook nog af en toe hele erge zenuwen, maar ook hier kon ik erg goed mee omgaan! Ik kon het op 1 of andere manier heel goed aan. Ik ademde die met kalmte in mijn hoofd weg. Dus de behandeling van Martin heeft zeker geholpen! En ik heb de finale gehaald! Dit is ook zeker een aanrader!

Maxime Steen
Paardensport, springamazone