Wat is EFT?

EFT (Emotional Freedom Techniques) is een behandelmethode om snel en grondig emotionele problemen op te lossen.

Naast sporter ben je ook gewoon een mens, die gevormd is in z’n jeugd (maar ook nog daarna) en daarin leuke en minder leuke ervaringen heeft opgedaan. Als je aan zo’n nare situatie terugdenkt en er daarbij negatieve emoties en gevoelens in je opkomen, dan is dat het bewijs dat je die nare ervaring nog steeds niet hebt verwerkt en kan die jou in soortgelijke toekomstige situaties opnieuw negatief beinvloeden.

Met EFT kunnen nare gebeurtenissen snel geneutraliseerd worden. Maar als je nog nooit van EFT gehoord hebt, krijg je de neiging om meteen te zeggen: ‘Dat kan niet…. Dat is te mooi om waar te zijn!’ Want de gangbare manier is om naar een psycholoog/psychotherapeut te gaan, met praatsessies waar je maanden of jaren zoet mee kunt zijn.

Maar praten alleen is vaak niet genoeg om de angst weg te nemen dat je gaat falen op het moment dat je er echt moet staan. Je herkent het denk ik wel: op het moment dat je die goede, zinvolle adviezen wilt uitvoeren, blokkeer je. Je lichaam doet niet meer precies wat jij wilt. Je kunt niet meer op topniveau presteren.

Om dan naar de echte kern van het probleem te gaan en je gevoelens te veranderen, kun je dus EFT inzetten, een methode, die uitgaat van een ander werkingsmechanisme, gebaseerd op de beginselen van de acupunctuur, met lichaamsmeridianen waar levensenergie doorheen loopt. Als verlies op belangrijke momenten je heeft aangegrepen kan er een blokkade ontstaan in de doorstroom van die levensenergie, die aanwezig blijft zolang je het probleem niet goed hebt weten te verwerken. Met EFT kunnen zulke blokkades, ook al zijn die al tientallen jaren oud, nog steeds snel worden opgelost. Je voelt je dan, op zulke momenten waarop je moet presteren, niet meer verloren en krijgt je zelfvertrouwen terug.

In deze compilatie staan 187 recensies die mijn cliënten over hun ervaringen na behandeling weer op mijn FB pagina hebben geschreven.

Klik hier als je wilt weten wat en hoe ik EFT toepas.